- Beneficiile animalelor de companie pentru copii
- Factori de luat în considerare în alegerea unui animal de companie
- Papagalul
- Hamsterul
- Canarii și cintezele
- Porcușorul de Guineea
- Pisicile și Câinii
- Peștii
În aceast articol vom afla ce beneficii aduc animalele de companie copiilor. Dacă sunteți părinți, cu siguranță ați fost tentați să îi luați un animal de companie celui mic, de multe ori chiar rugați de cei mici. Dacă încă nu ați ales un animal de companie pentru cel mic, suntem aici să vă oferim câteva idei de animale ce pot aduce beneficii în dezvoltarea copilului.
Beneficiile animalelor de companie pentru copii
Beneficiile animalelor de companie pentru copii sunt numeroase. Studiile arată că acei copii care cresc alături de animale au un risc mai scăzut de a dezvolta anumite afecțiuni, precum boli cardiovasculare, diverse alergii și infecții respiratorii. De asemenea, se observă că bebelușii ce au animale de companie în preajmă au un risc mai mic de infecții ORL și necesită mai rar tratament cu antibiotice.
Este important să retineți că în momentul în care decideți să luați un animal, acesta este o responsabilitate mare. Animalele nu sunt obiecte sau cadouri și nu trebuie achiziționate doar ca o bucurie temporară pentru cel mic, ci ca un membru al familiei.
După cum mulți adulți știu, îngrijirea unui animal de companie este o experiență plină de satisfacție și adoptarea unui animăluț pe care și un copil îl poate îngriji cu siguranță va fi o experiență frumoasă și inedită pentru acesta. Copilul poate învăța să fie empatic și responsabil, și cu siguranță va înțelege că alte vietăți se bazează pe el pentru a rămâne sănătoase și pentru a supraviețui.
Cu toate acestea, trebuie să te asiguri că copilul tău este de acord cu animalul de companie pe care vrei să-l introduci în familie. În primul rând va trebui să ai o idee foarte clară cu privire la cerințele de îngrijire ale animalului de companie pentru a ști în ce urmează să te bagi.
Factori de luat în considerare în alegerea unui animal de companie
Trebuie să iei în considerare anumiți factori precum:
Durata medie de viață a animalului de companie
Copiii se pot atașa foarte mult de animalele lor, așa că ar trebui să iei în considerare atașamentul emoțional al copilului atunci când alegi un animăluț. Trebuie de asemenea, să ții cont de faptul că, odată ce copilul pleacă la facultate, s-ar putea să trebuiasca să ai tu grijă de el.
Dimensiunea la care va ajunge atunci când va fi adult
V-ati întrebat vreodată dacă aveți spațiul necesar de care are nevoie animalul de companie sau dacă sunteți pregătit din punct de vedere financiar să aveți grijă de el? Dacă nu ați luat în calcul aceste 2 aspecte importante atunci ar trebui să o faceți acum.
Tipul de animal
Unii copii își doresc să se poată juca împreună, dar sunt unii copii care preferă să aibe un animal cu care să nu interacționeze foarte des. Trebuie să știi dacă animalul de companie este nocturn sau diurn. În funcție de acest lucru poți să te gândești din timp unde vei amenaja terariul sau acvariu sau spațiul de locuit al noului membru din familie.
Personalitatea copilului
Un alt lucru de care trebuie să țineți cont este felul copilului de a se comporta cu animalul. Cel mic trebuie să fie capabil să se descurce cu o creatura mică și fragilă și să țină cont de nevoile animalului de companie. Cu siguranță, nu ar trebui să lași animalul să sufere, pentru că un copil nu poate sau nu mai vrea să aibă grijă de el. Ca părinte trebuie să-ți asumi întreaga responsabilitate pentru îngrijirea animalului de companie.
În continuare vă vom prezenta o lista cu cele mai potrivite animale de companie pentru copilul tău.
Papagalul
Dacă copilul tău are între 4 și 6 ani, un papagal va fi animăluțul perfect pentru el. Perusul poate fi o opțiune foarte bună, deoarece sunt simplu de întreținut. Aceștia nu sunt niște păsări după care trebuie curățaț foarte des și de asemenea nu ocupă mult spațiu.
Perușii sunt foarte afectuoși și unii din ei sunt foarte blânzi. Cu ajutorul dresajului, un peruș poate învăța să vorbească sau poate învăța diferite trucuri. Deși perușul poate fi un animal ideal pentru copil, nu se vor descurca bine copiii care manipulează dur sau care se comportă imprevizibil cu ei și îi sperie frecvent. Când vine vorba de îngrijirea zilnică a unui peruș, părinții ar trebui să se ocupe de curățenia coliviei, dar copiii pot ajuta cu alte sarcini, cum ar fi spălarea și umplerea vasului pentru apă și mâncare.
Hamsterul
Între 8 și 11 ani hamsterul este o opțiune foarte bună. Aceștia sunt animale de companie afectuoase și atunci când interacționezi cu ei, își pot arăta entuziasmul și unii chiar își vor îmbrățișa stăpânul. Hamsterii urăsc să petreacă timp singuri, prin urmare copiii și aceste mici rozatoare vor face echipă bună la joacă.
Hamsterii sunt foarte inteligenți și pot fi dresați astfel încât copilul poate lega în mod activ o prietenie. Trebuie să aveți grijă cu hamsterii deoarece au tendința de a manca tot ce le dați și pot deveni ușor supraponderali. Din păcate aceștia nu trăiesc foarte mult, în medie 2-3 ani.
Canarii și cintezele
Canarii și cintezele sunt de asemenea animale de companie foarte iubite de copii. Ei pot fi procurați pentru copiii care nu doresc să interacționeze prea mult cu ei sau să îi manipuleze. Fiind animale ce trăiesc în grupuri mari, trebuie achiziționați în perechi.
Este bine de știut că aceste animale rar se manipulează prin urmare sunt animale ideale pentru copiii care doresc să observe mai mult decât să interacționeze cu animalele lor. Cu multă răbdare canarii pot fi învățați să se urce pe un deget. Pe de altă parte, majoritatea cintezelor preferă să nu fie deranjate. Copiii pot ajuta la curățarea coliviei și la furnizarea de hrană și apă proaspătă pentru păsări. Speranța lor de viață este cuprinsă între 10 și 15 ani.
Porcușorul de Guineea
Cred că toată lumea a auzit de porcușorul de Guineea. Unii îl consideră cel mai potrivit animal de companie pentru un copil deoarece porcușorii de Guineea preferă prezența omului în preajma lui și vor interacționa în mod activ. Există o mare varietate de rase de porcusori de Guineea. Prin urmare, dacă considerați că, copilul dumneavoastră poate face față unei responsabilitati suplimentare, puteți lua în considerare achiziționarea unui porcușor de Guineea. Dacă v-ați hotărât deja, cel mai bine este să cumpărați un singur porcușor de Guineea pentru a putea să îl răsfățați așa cum trebuie. Aceștia tind să trăiască între 5 și 7 ani, așa că sunt o opțiune bună dacă sunteți în căutarea unui angajament moderat pentru cel mic.
Pisicile și Câinii
Dacă copilul dumneavoastră are între 12 și 15 ani, atunci varietarea animalelor de companie pe care poți să i le oferi crește. Pisicile și câinii sunt animale destul de costisitoare atunci când vine vorba de timp, bani și răspundere. Atunci când copiii sunt învățați cum să interacționeze în mod corespunzător cu pisicile și câinii, ei pot juca un rol foarte activ în îngrijirea acestor animale de companie.
Copiii mai mici le pot da hrană și apă proaspătă și pot spăla prosoapele și așternuturile, iar adolescenții și adulții pot scoate câinele la plimbare sau pot schimba litiera pisicii și chiar pot ajuta la periajul dinților. Aceste animale pot trăi mai bine de 10 ani, așa că sunt un angajament pe termen lung pe care trebuie să ți-l asumi. Înainte de a apela la persoanele care vând animale de rasă la prețuri exorbitante, vă sfătuim să urmăriți paginile de adopții unde cu siguranță vă veți îndrăgosti de un animăluț. În felul acesta salvați o viață și câștigați și iubire necondiționată pe viață.
Peștii
Un acvariu ar fi ideal pentru copilul tău, însă trebuie să fii foarte atent la ce specii de pești de acvariu decizi să cumperi. Mulți recomandă peștișorii aurii. Aceștia însă, sunt mai greu de îngrijit deoarece au nevoie de un acvariu foarte mare. Dacă vreți doar un pește, vă recomandăm un acvariu de 30L în care să îți pui un pește luptător Beta. Dacă îți dorești un acvariu cu mai mulți peștișori, atunci optează pentru un acvariu de 54 l, în care îți vei putea achiziționa mai multe specii de pești.
Indiferent de animalul de companie pe care decideți să îl cumpărați, asigurați-vă în primul rând că cel mic are vârsta adecvata pentru a putea avea grijă de el. Acestea fiind spuse, sperăm ca v-am putut ajuta în a lua o decizie cu privire la animalul de companie pe care îl veți integra în familia dumneavoastră.
Citește și alte articole