Jocuri de iarna pentru interior perfecte pentru copii și părinții

Jocuri de iarna pentru interior perfecte pentru copii și părinți

  1. Bătaie cu bulgari improvizați în casa
  2. Traseul fulgului de nea
  3. Omul de zăpadă din casă
  1. Jocuri de societate
  2. Decorațiuni de Crăciun
  3. Mima

A venit iarna! Cei mici abia așteaptă să vină vacanța și odată cu ea jocurile de iarnă. Frigul influențează foarte mult sănătatea celor mici, de aceea trebuie să îi protejați cât puteți de mult. Chiar dacă cei mici așteaptă cu sufletul la gura prima zăpadă, aceștia nu pot fi lăsați afara non-stop.

De aceea, este important să evitați statul prea mult afară, ca cel mic să nu se îmbolnăvească, mai ales în perioada Crăciunului și să fie nevoit să stea la pat cu temperatură sau alte stări similare.

Dacă vreți să evitați ca cel mic să se îmbolnăvească este de preferat să stați în casă o mare parte din zi și să ieșiți 2-3 ore afară cu pauze în acest interval de timp. Statul în casă poate fi dificil pentru cei mici, de aceea venim în ajutor cu jocuri de iarna pentru interior astfel încât cei mici să nu se plictisească.

Iarna: un prilej extrem de bun de a petrece timp alături de copii

Ținând cont de faptul că se întunecă mult mai repede în perioada iernii, puteți profita de acest lucru petrecând timp de calitate în familie. Copiii pot descoperi că statul acasă nu este atât de plictisitor și că pot avea parte de activități interesante, alături de părinți.

Veți crea cu siguranță amintiri memorabile, iar distracția va fi nelipsită. Pentru cei mici este extrem de important să petreacă timp cu părinții, jucându-se împreuna, deci profitați la maxim de aceasta perioadă.

3 activități de interior pentru copiii cu vârste între 3 și 5 ani

1. Bătaie cu bulgari improvizați în casa

Dacă este extrem de frig afară și nu puteți ieși la o bătaie cu bulgari, vă recomandăm să improvizați, și să faceți niște bulgari din hârtie sau chiar din ziare pe care nu le mai folosiți. Strângeți hârtia în mână și formați o bila din aceasta, iar pentru extra rezistenta folosiți banda adezivă pe deasupra.

Dacă vreți să personalizați fiecare bulgare ca să știți cui îi aparține, colorați fiecare coala înainte de a forma bilele. În felul acesta vă veți distra alături de copii în procesul de creare a bulgarilor cât și după, când veți încerca să vă nimeriți unii pe alții. Este important să participe toată familia, iar dacă aveți mai mult de un copil, cu atât mai bine.

Dacă între timp vă plictisiți de bătaia cu bulgari puteți pune niște sticle de plastic goale și să încercați să le loviți. În acest fel cei mici își vor exersa dexteritatea.

2. Traseul fulgului de nea

Lipiți pe covor o bandă colorată sub forma unui fulg de nea și spuneți-i celui mic să urmeze liniile fără să le depășească. El va învăța să își țină echilibrul și să urmeze regulile pe care le stabiliți.

În funcție de cât de mare veți face fulgul de nea, puteți amplasa câteva jucării pe traseu ca cel mic să se aplece și să le strângă. În acest fel regula este simplă: câștigă dacă adună toate jucăriile fără să depășească linia. Puteți să porniți primul în această aventură pentru a-i arăta celui mic cum trebuie să parcurgă traseul stabilit.

3. Omul de zăpadă din casă

Toți știm ca omul de zăpadă reprezintă iarna, deci nu vrem ca acesta să lipsească din lista noastră de jocuri de iarna pentru interior. Alegeți haine albe și costumați copiii în oameni de zăpadă. Puteți să le accesorizați ținuta cu mânuși, fular, căciulă sau chiar și cu alte articole alese de ei. În felul acesta veți exersa cu ei denumirea articolelor vestimentare.

doua fetite cu decoratiuni de craciun

3 activități de interior pentru copiii cu vârste între 6 și 9 ani

1. Jocuri de societate

Ce copil nu iubește timpul petrecut alături de părinți? De la vârsta de 6 ani ei încep să fie din ce în ce mai competitivi și să înțeleagă clar regulile jocurilor. Așadar, jocurile de societate sunt de multe ori preferatele lor. Vă recomandăm să alegeți jocuri precum ”Activity”, ”Nu te supăra frate”, sau chiar un set cu mai multe table de joc.

2. Decorațiuni de Crăciun

Cea mai frumoasă perioadă a anului este aici! Crăciunul este momentul ideal pentru a crea împreună cu cei mici câteva decorațiuni pe care să le puneți prin casă. Se vor simți foarte apreciați, și vor înțelege că munca lor contează și este expusă peste tot în casă. Puteți face brăduți, fulgi de nea sau globuri din hârtie colorată. Ca inspirație puteți folosi Pinterest unde puteți găsi o mulțime de idei de decorațiuni pentru Crăciun.

3. Mima

Notați pe câteva foi 5-10 cuvinte sau dacă cel mic încă nu știe să citească, selectați imagini sau lăsați-l pe el să aleagă ce vrea să mimeze. Scopul jocului este să vă facă să înțelegeți și să identificați animalul sau obiectul pe care încearcă sa îl mimeze, fără a folosi cuvinte. La fel o sa faceți și voi, părinții, atunci când o să vă vina rândul, iar cel mic va încerca să ghicească ce mimați. Acesta este un joc minunat în care vă veți distra cu siguranță și cu siguranță este una dintre cele mai bune activități educative.

Țineți cont că în orice activitate veți avea nevoie de voie bună și nu în ultimul rând de răbdare astfel încât cel mic să se bucure de joacă și să nu simtă ca i se impun reguli. Cea mai de preț regulă este voia buna, iar cu aceasta în gând veți avea parte de o iarnă memorabilă alături de familie.

Citește și alte articole