logo atelier dulce amarui

Loc de joaca pentru copii la Atelier Dulce Amarui

  1. Importanta locurilor de joaca pentru copii in incinta restaurantelor
  2. Designul restaurantului – mobilier si jucarii de lemn non-toxice
  3. Importanta locului dedicat copiilor in unitatile de alimentatie publica

Atelier Dulce Amarui a fost creat cu un scop bine definit, acela de a oferi prajituri sanatoase, neprelucrate de niciun fel, pe care sa le poata consuma oricine doreste, fara restictii. Consumul excesiv de zahar poate duce la obezitate, boli de inima sau probleme cognitive, de aceea Atelier Dulce Amarui vine cu solutia – prajiturile raw vegane precum batoane raw-vegane, briosele si torturile pentru ocazii speciale sau pentru orice anivesare.

Pe langa calitatea produselor oferite, acestia au dorit sa creeze un loc special in asa fel incat atat copiii cat si adultii sa iti petreaca timpul in atelier asa cum le place cel mai mult. Astfel, cei de la Atelier Dulce Amarui au amenajat un loc de joaca pentru copii cu jucarii de lemn de la Briele. Parintii pot vedea calitatea jucariilor de copii, dar si interactiunea acestora cu acestea in cazul in care doresc pe viitor sa achizitioneze aceste jucarii, insa nu sunt siguri in totalitate de design-ul sau calitatea lor.

Importanta locurilor de joaca pentru copii in incinta restaurantelor

Din pacate, in Romania este foarte dificil sa gasim un loc care sa satisfaca atat nevoile parintilor, cat si ale celor mici. Multi beneficiari studiaza piata in momentul in care doresc sa deschida un restaurant si incearca sa copieze concurenta, omitand potentialul segment – familiile tinere cu copii mici care sunt in cautare de locuri interesante precum restaurante sau cofetarii cu spatii special amenajate pentru cei mici. In momentul de fata sunt foarte putine locatii in Romania care au locuri de joaca dedicate copiilor in interiorul lor.

Restaurantele pentru familii sunt o afacere speciala, care necesita o abordare profesionala din partea beneficiarului, iar crearea unui loc de joaca dedicat pentru copii este un plus pentru afacere.

 

Designul restaurantului – mobilier si jucarii de lemn non-toxice

Tinand cont de faptul ca in incinta restaurantului dumneavoastra veti avea de la nou nascuti pana la adolescenti si adulti, trebuie sa investiti in design deoarece locul de joaca va fi exploatat mai mult decat zona de mese. De aceea, mobilierul trebuie sa fie facut din materiale non-toxice cu un design ergonomic, evitand mobilierul ce are muchii taioase sau elemente ce pot deveni un pericol pentru cei mici. Inainte de a stabili cum va arata acest spatiu, trebuie sa tineti cont de urmatoarele aspecte:

Gama cromatica

Un spatiu dedicat copiilor trebuie sa fie mult mai colorat si suficient de luminos. Ideal este sa incercam sa pozitionam spatiul intr-o zona a restaurantului ce dispune de multa lumina naturala, iar daca acest lucru nu este posibil atunci puteti opta pentru corpuri de iluminat. Luminile nu trebuie sa fie foarte puternice, deoarece pot produce agitatie, iar din acest motiv este recomandat sa folositi tonuri pastelate si cateva accente de culoare.

Materiale non-toxice

Materialele folosite atat pentru mobilier cat si pentru jucarii trebuie sa fie neaparat antibacteriene, usor de curatat si moi, pentru a evita loviturile.

Personaje tematice

Fiecare copil are personajele lui preferate, fie din povesti fie din desene animate. De aceea este important ca aceste spatii sa includa si aceste personaje pentru ca micutii sa se simta cat mai bine in spatiul destinat lor.

Jucarii din lemn pentru diverse activitati

Stim bine ca cei mici se plictisesc foarte repede, de aceea este important sa aiba cat mai multe jucarii pentru tot felul de activitati. La Briele avem o gama larga de jucarii de rol, iar micutii se pot juca in siguranta cu ele in locul special amenajat pentru ei, in timp ce parintii isi pot savura gustarea in continuare, fara sa fie nevoiti sa plece de la masa deoarece micutul lor s-a plictisit sa stea pe scaun.

Importanta locului dedicat copiilor in unitatile de alimentatie publica

Implementarea locului de joaca in unitatile de alimentatie publica precum restaurante, cofetarii, etc. este o idee nu doar interesanta ci si profitabila, chiar daca implica mai multe responsabilitati. Initial cheltuiala este mai mare fata de un restaurant clasic, dar cu siguranta veti reusi sa recuperati investitia intr-un timp scurt. Va spunem asta din perspectiva unui potential client, ce cauta astfel de spatii, pentru a merge cu familia in oras, insa ele sunt aproape inexistente.

Ne bucuram ca s-a deschis cofetaria Atelier Dulce Amarui cu spatiu pentru copii, unde cei mici pot savura prajituri sanatoase si se pot juca cu jucarii de calitate superioara, in timp ce adultii socializeaza. Incheiem acest articol intr-o nota optimista si dorim sa incurajam crearea acestor locuri de joaca pentru copii in incinta locatiilor de tip restaurant din Romania.

Citeste si alte articole