Jucarii Montesorii pentru copii de 1 an

Top 7 Jucarii Montessori Pentru Copiii de 1 An

    1. Zornaitoarea din lemn
    2. Turnul de stivuire verticala
    3. Setul de instrumente muzicale
    4. Labirintul cu margele pentru motricitate
    5. Antemergatorul
    6. Jucăriile de tras
    7. Figurine pentru jocuri de rol și activități Montessori

Atunci cand cel mic implineste 1 an este recomandat sa incepeti sa ii aratati diverse jucării de tip Montessori. Te intrebi de ce este nevoie sa se joace cu jucarii Montessori? Pentru ca aceasta perioada a bebelusilor este una extrem importanta din punct de vedere al dezvoltarii lor.

Maria Montessori este de parere ca dezvoltarea copilului reprezinta un proces continuu de dobandire a independentei. Aceasta sustine ca ajutorul acordat copilului in situatiile in care nu este necesar reprezinta o piedica in calea dezvoltarii lui. Chiar de la nastere copilul are ca scop independenta fizica si intelectuala iar varsta de 1 an este o perioada foarte importanta in dobandirea acesteia.

Aici intervin jucariile Montessori ce il pot ajuta sa se dezvolte pe mai multe planuri. In mare parte aceste jucarii sunt realizate din materiale naturale si incurajeaza jocul independent stimuland in acelasi timp creativitatea si concentrarea.

In comparatie cu jucariile electronice, care doar il suprastimuleaza pe copil, jucariile Montessori au un impact total diferit. Merita sa investiti in cateva jucarii ce pot fi donate ulterior altor copii. Acestea au o calitate superioara, sunt educative si ii vor ajuta pe cei mici sa isi dezvolte abilitatile si sa devina independenti.

Dezvolta Creativitatea Copilului Tau de 1 An cu Jucariile Montessori

Mai jos aveti lista noastra cu cele mai indragite jucarii de tip Montessori de la Briele pentru copiii de 1 an. Aceasta cuprinde cele mai populare jucarii achizitionate de catre clientii nostrii si i-au fascinat pe cei mici. Nu este o varsta exacta pentru fiecare din aceste jucarii, insa de la 1 an este ideal sa introduceti astfel de jucarii sau activitati de tip Montessori.

Zornaitoarea din lemn

Zornaitoarea de tip Montessori este simpla si linistitoare, perfecta ca o prima jucarie de tip educativ pentru copiii de 1 an sau mai mici. Sunetul zornaitoarei este perfect pentru a-i capta atentia celui mic, fara ca acesta sa fie foarte coplesitor. Zornăitoarele de la Briele de tip Montessori sunt din lemn, foarte simple si ajuta la imbunatatirea reflexului de apucare. Avem modele potrivite pentru manutele mici.

Turnul de stivuire verticala

Aceasta jucarie este preferata copiilor de 1 an. Jucariile de tip stivuitor vertical sunt de mai multe dimensiuni, forme si culori pe care cei mici le pot aranja. Vei observa ca aceasta jucarie va fi folosita cu mare drag de cel mic de la aproximativ 10 luni, iar dupa ce implineste 1 an va incepe sa o stapaneasca din ce in ce mai bine.

Setul de instrumente muzicale

Cand vine vorba de jucarii, instrumentele muzicale raman printre preferatele celor mici inca de la o varsta frageda. Ei se pot juca mult timp cu ele, iar faptul ca sunt realizate din lemn le face sa fie durabile si versatile. Puteti sa i le dati prin rotatie, fiecare instrument la cateva zile zile pentru ca micutul sa isi mentina interesul.

Varsta de 1 an este foarte potrivita pentru a prezenta o multitudine de instrumente muzicale copilului tau. Pe langa faptul ca il ajuti sa isi dezvolte abilitatile motorii fine si grosiere prin folosirea instrumentelor muzicale, ii accelerezi dezvoltarea creierului.

Labirintul cu margele pentru motricitate

O alta jucarie de succes de la Briele este labirintul din lemn în culori pastelate. De la 1 an, copiii se pot juca cu margelele impingandu-le pe traseu. Acest joc ajuta la dezvoltarea dexteritatii si a abilitatilor motorii fine. Ei pot incepe sa invete culorile si sa distinga diversele forme.

Antemergatorul

De la 1 an puteti incepe sa folositi astfel de jucarii acasa, dar si in parc. Jucariile de impins fabricate din lemn sunt cele mai durabile. Pe masura ce copilul incepe sa mearga, o jucariile de impins este o alegere perfecta ce il va incuraja pe cel mic sa mearga si ii va oferi si o activitate distractiva. Antemergatoarele de la Briele au un design placut si sunt create pentru micii începători.

Jucăriile de tras

Jucariile de tras sunt similare cu jucariile de impins, insa acestea necesita mult mai putina coordonare din partea celui mic. Puteti incepe cu jucariile de impins precum antemergatoarele, iar apoi puteti continua cu cele de tras. In mod normal copilul trebuie sa inceapa sa mearga mai intai, apoi este capabil sa foloseasca jucariile de tras. Aceste jucarii sunt motrice, benefice in imbunatatirea coordonarii si a echilibrului copiilor.

Similar cu jucariile de impins, jucariile de tras pot avea forme si culori diferite, iar interesul copilului pentru acest tip de jucarii se poate mentine pana la varsta de 2 ani. 

Figurine pentru jocuri de rol și activități Montessori

Figurinele sunt adorate de cei mici si pot fi folosite la o multitudine de activitati Montessori. Animalele sunt cele mai preferate, insa orice alte figurine sunt binevenite. Cei mici se pot juca ore intregi cu aceste figurine creand jocuri din ce in ce mai complexe. Aceste jucarii pot fi folosite multi ani, iar cei mici nu se vor plictisii de ele atat de usor. 

Va sugeram sa creeati diverse jocuri senzoriale. Luati un cosulet in care puneti diverse obiecte si figurine. Jocurile senzoriale sunt esentiale pentru dezvoltarea copilului deoarece acesta poate experimenta prin simturi si este important ca ele sa fie stimulate. Daca ii oferiti copilului o lingura acesta poate incerca sa scoata sau sa transfere animalele intr-un alt recipient.

Opteaza pentru jucarii Montessori din lemn de la Briele

Jucariile Montessori ofera copiilor sansa de a explora si de a experimenta. Pana la varsta de 6 ani copiii nu sunt capabili sa distinga fantezia de realitate. De aceea jucarille de acest gen sunt cele mai potrivite, deoarece le permit sa exploreze realitatea. Acest lucru ii ajuta in formarea unei conexiuni sigure cu lumea din jurul lor si in dezvoltarea imaginatiei.

Chiar daca copilul tau nu merge la o gradinita Montessori, sunt multe alte modalitati de a implementa metoda Montessori acasa. Cel mai important este sa ne pregatim un mediu de invatare pentru copil in care el se poate implica in jocuri interesante pentru dezvoltare, ajutandu-l astfel sa dobandeasca independenta si incredere.

Citește și alte articole